maanantai 12. marraskuuta 2012


Lämpötila päivällä + 15

Keskiviikkoaamuna täälläkin jännitettiin USA:n presidentinvaaleja ihan livenä  CNN:n kautta, siellä ilta, meillä aamu. Kiinalaisten tv-kanavien uutisoinnista vaaleista en tiedä sen enempää, koska katsomme vain englanninkielisiä kanavia (sattuneesta syystä J). Pieni kahden palstan juttu kuvan kera näytti olevan China Dailyn etusivulla.
Torstaina Pekingissä avattiin Kiinan kommunistipuolueen puoluekokous.  Yli 2 200 kokousedustajaa on kokoontunut suureen Kansanpalatsiin viikon kestävään kokoukseen, jossa vaihtuu koko puolueen johto. Presidentti  Hu Jintao varoitti avajaispuheessaan kokousväkeä korruption uhista. Presidentin mukaan korruptio voi johtaa puolueen ja koko Kiinan valtion romahdukseen ellei korruptiota panna kuriin. Kyseessä oli presidentti Hu Jintaon tähän asti kovasanaisin varoitus korruptiota vastaan. Nähtäväksi sitten jää mitä ovat tulevat toimenpiteet.
Lauantain China Daily:ssä pisti silmään juttu, jossa kerrottiin, että Kiinasta on tullut maailman suurin Raamatun julkaisija. Nanjingissa  Raamattua painavan painotalon painosmäärä ylitti torstaina 100 miljoonan rajan ja eri kirkkojen johtajia kahdestakymmenestä maasta mm. Suomesta oli kutsuttu juhlaseremoniaan.  Kyseinen painotalo Nanjingissa on painanut Raamattuja yli 90 kielelle ja 70 eri maahan.
Valtionhallinnon uskonnollisista asioista päättävä virkamies sanoi lehden haastattelussa, että hallitus kunnioittaa ja suojelee uskonnonvapautta ja haluaa jatkaa julkaisutoiminnan tukemista Kiinassa. Siis tälläkin saralla on saatu parannusta aikaan.
S:n koulussa harjoiteltiin ahkerasti useiden viikkojen ajan tämän viikonlopun suurta konserttitapahtumaa varten.  Viimeiset pari harjoituspäivää oli todella hektistä aikaa ja harjoitukset kestivät iltamyöhään. Kuoronjohtajia ja orkesterinjohtajia oli tullut paikalle aina Havaijia, Kuubaa ja USA:ta myöten.  Osanottajia oli useista Shanghain kansainvälisistä kouluista. Kaikki huipentui sitten lauantaina pidettyyn suureen konserttiin. Konsertti oli aivan mykistävän hieno. En edes osannut odottaa mitään niin upeata.
Kameroiden ja iPadien tuominen konserttiin ja kuvaaminen salissa kiellettiin kokonaan. Se olikin varmasti ihan hyvä ratkaisu. Yleisö pääsee silloin oikeasti nauttimaan esityksistä, eikä tarvitse keskittyä kuvaamiseen.  Halukkailla on myöhemmin  mahdollisuus lunastaa DVD, johon koko konsertti on taltioitu.
Olin viikolla pitkällä kaupunkikierroksella lounasaikaan ja tällä kertaa olin muistanut ottaa myös kameran mukaan.

Näiden vihannesten nimistä minulla ei ole aavistustakaan...

Katukeittiö lounasaikaan

Nämä olivat menossa myös teuraaksi ja pataan

Lounastajia
Lisää lounastajia
 
Viikolla olimme Skypeyhteydessä  pojan perheeseen Suomessa ja oli aivan ihanaa kuulla pienen lapsenlapsen sanovan ihan ensimmäistä kertaa  ’mummi’ . Ovat kuulemma kotona puhuneet paljon meistä ja katselleet valokuvia, että tyttö muistaisi meidät kun tulemme jouluksi Suomeen. Tosi ihanaa!
Joulun tunnelmaa saa täältä ihan etsimällä etsiä, ainakin vielä näin kun marraskuu on vasta puolessa välissä. Tänään, juhlimme Suomen isänpäivää ilman isää (joka on jälleen työmatkalla) ja poikkesimme S:n kanssa  Starbuck’ssa minttukaakaolla viileän päivän lämmikkeeksi. Siellä kuulimme ihan ensimmäiset joululaulut.  Joulunpunaiset Iittalan mukit on myös kaivettu esille tuomaan vähän joulutunnelmaa. Nyt hörpitään aamukahvit ja iltateet niistä. Pitänee lähteä myös metsästämään kynttelikköjä ja joulutähtiä. Minulle aidot kynttilät, joita on poltettu jo lokakuusta lähtien olisivat riittäneet, mutta S:n mielestä ikkunoille pitää saada jouluvaloja. Näytetään kiinalaisille miten meillä koristellaan kotia jouluksi!

 

 

 

 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti