sunnuntai 16. syyskuuta 2012

Aktiviteetteja joka makuun

Lämmintä keliä vain piisaa täällä. Koko viikon on lämpömittari huidellut kolmenkymmenen paikkeilla. (Sää tuppaa olemaan asia, josta jokainen aina haluaa kuulla.)

Nettiyhteydet ovat olleet huonossa jamassa eli toisena päivänä toimii, toisena taas ei.  Hesaria ja Iltasanomiakaan ei ole päässyt lukemaan koko viikolla. Aamulehden sivuille pääsee helpommin.

M on ollut jälleen pari viikkoa reissussa. Hän käväisi Suomessakin sen verran, että teki kaupat K:n talosta. Uudet asukkaat muuttivat sisään lauantaina. S:lla ja O:lla on ollut melkoinen urakka talon tyhjentämisessä oman kodin viimeistelyn ohessa. Pitkiä päiviä ovat saaneet ahertaa. Meidän virallinen Suomen koti on sitten Tampereella. Ostimme elokuussa kaupunkikodin aivan keskustasta. Kiva tulla joululomalla Suomeen ja omaan kotiin (muuttolaatikoiden keskelleJ).

Tällä viikolla on tullut oltua hyvinkin aktiivisesti Shanghain suomalaisten riennoissa mukana. Tiistaina kävin ystävieni kanssa kiinalaisilla kangasmarkkinoilla. Satoja metrejä kauppakäytäviä täynnä ehtaa kiinalaista tavaraa! Onneksi tuli otettua ompelukone mukaan muuttokuormaan. Keskiviikkona olin kuukausilounaalla lähes parinkymmenen muun suomalaisen expat-äidin kanssa maistelemassa thaimaalaista ruokaa. Torstaina konsuli Eili Andersson oli kutsunut kaikki uudet suomalaiset expatpuolisot (+muutama vauvakin) perinteisille tulokahveille kotiinsa. Samalla saimme aimo annoksen tietoa pääkonsulaatin palveluista ja tapasimme pari viikkoa virassaan olleen pääkonsulin Marja Aspelundin.

Ensi viikolla aloittavat lukupiiri ja käsityöpiiri. Käsityöpiiriin voi mennä oikein hyvin ilman käsityötäkin, ihan vain vaihtamaan kuulumisia tai vaikka käyntikortteja. Joukossa voi olla aina joku, jota kiinnostaa oma ’korttipakkasi’ ja ’vaihtareita’ on hyvä olla myös mukana.

Käyntikortit ovat täällä ihan must. Lisäksi ne ovat myös tosi käytännöllisiä. Kaupat ja kaikenlaiset pikkupuodit jakelevat niitä asiakkailleen. Osoite on siinä heti valmiiksi kiinankielellä, eikä kieltä taitamattoman tarvitse käännellä osoitetta jossain erikseen. Taksikuskit eivät yleensä osaa sanaakaan englantia, eikä osoitteesta ole hyötyä ellei sitä ole kirjoitettu kiinaksi. Kortin vilautus vain kuskille ja pääset juuri haluamaasi paikkaan. Kyllästyin laukun pohjalla lojuvaan korttikasaan ja hankin minäkin käyntikorttikansion. Nyt kortit ovat hyvässä järjestyksessä ja löydettävissä nopeasti tarvittaessa. Kortti muuten ojennetaan aina kahdella kädellä ja vastaanotetaan samoin kahdella kädellä. Kiinalaista kohteliaisuutta!

Kaikenlaista yhteistä tekemistä siis löytyy.  Shanghain suomalaisten järjestämien aktiviteettien lisäksi tulevat vielä kaikki opintopiirit (kieliä, valokuvausta, zumbaa, pilatesta, maalausta, teen valmistusta, retkiä ym .ym.) mitä Shanghain kaupunki ja muiden maiden expat-yhdistykset tarjoavat.

Maailman yhdeksänneksi suurimmassa kaupungissa ei todellakaan tarvitse olla yksin!

Maanantaina suuntaamme kohti Hong Kongia. Paluu kotiin on lauantaina. Maxin hoitokin saatiin hienosti järjestettyä.

Ensi viikolla terveisiä Hong Kongista!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti